Competitie Oud Turnhout

Zaterdag: U15/U18/u21+

Op 21/10 namen onze enkele van onze judoka's een eerste keer dit seizoen deel aan een competitie.

Deelnemers: Maarten Van Nuffelen (-66), Christophe De Weerdt (-66), Bram Janssens (-81), Stijn Scheltjens (-73) en Senne Van Camp (-73).

De Boechoutse beren vertrokken zaterdag met het ochtendgloren (en stiekem nog kleine oogjes) naar het verre Oud-Turnhout om onze clubnaam te verdedigen. Na de weging bleek dat iedereen mooi op gewicht was. Flink!

Zodra de scheidsrechters hun buiken rond gegeten hadden was het aan de U18 om zich te bewijzen.

Maarten stond in zijn eerste kamp voor met wazari, maar moest jammer genoeg afkloppen na een wurging. In zijn herkansing kon hij ook geen overwinning behalen.

Christophe won zijn eerste kamp met een houdgreep. Zijn tweede gevecht verloor hij met ippon tegen van de uiteindelijke winnaar. In de herkansing behaalde hij nog één overwinning maar verloor zijn vierde gevecht. Hierdoor belandde hij op de 7de plaats van de 16 deelnemers.

Bram won eveneens zijn eerste kamp, met een ura-nage na amper 14 seconden. Amper opgewarmd moest hij dus beginnen aan zijn tweede en laatste gevecht (ze waren maar met drie). Helaas kon hij hier geen overwinning behalen, waardoor hij "weeeeral" een zilveren medaille naar huis moest nemen.

Hierna was het aan de U21+ om te vechten.

Stijn verloor zijn eerste kamp doordat hij de handdoek in de ring moest gooien wegens een elleboog-blessure.

Senne won zijn eerste gevecht wet wazari, zijn tweede kamp verloor hij met een mooie ippon tegen. In de herkansing won hij met een houdgreep waardoor hij op de derde plaats belandde en dus een bronzen medaille naar huis mocht nemen. Proficiat!

Moe én voldaan keerden we terug naar huis. Morgen is het aan de jongsten om zich te bewijzen.

Succes!

Zondag: U11/U13

Ook 22/10 werd onze judoclub vertegenwoordigd op de wedstrijd in Oud-Turnhout.

Deelnemers: Mateo Loos (U11), Marie Vermeiren (U11), Senne Theunis (U11), Maysa Hermans (U13).

De weging van de U11 was in de ogen van de coachen, die de dag ervoor gevochten hadden, veel te vroeg maar iedereen was op tijd.

Na de weging werden de poules opgesteld en konden we uiteindelijk beginnen. Senne en Mateo zaten elks in een poule met vier en Marie in een met vijf.

De eerste match van de dag was voor Senne. Hij kwam direct uit tegen een judoka van de beruchte judoclub van Mortsel. Ook misschien nog een beetje onder de indruk van alles, het was immers zijn eerste match, verloor hij met een ippon door een koshi guruma. Hij kwam hard met zijn hoofd op de mat maar dat weerhield hem er niet van om door te gaan. Zijn tweede gevecht duurde langer maar eindigde uiteindelijk in een wazari met koshi guruma gevolgd met een ippon door houdgreep. De uitslag van zijn laatste gevecht was dezelfde als die van zijn eerste.

Voor Mateo was het al zijn tweede wedstrijd maar hij had de pech dat hij tegen judoka’s van Boom/Schelle en Herenthout moest vechten. Dit zijn clubs die echt focussen op competities, maar Mateo heeft zich zeker en vast goed geweerd. Zijn eerste twee gevechtjes zagen er hetzelfde uit namelijk wazari tegen met koshi guruma opgevolgd door een houdgreep. In het laatste gevecht kwam er uiteindelijk variatie in de zin dat het deze keer geen koshi guruma maar een ippon seoi nage was. Al bij al heeft hij zich goed geweerd maar spijtig genoeg niets gewonnen.

Marie was ook van de partij in de voormiddag. Toen ook de vijfde judoka geariveerd was mocht ook Marie beginnen. Het eerste gevechtje was van dezelfde kwaliteit als dat van Mateo. Het tweede gevechtje was een tegenvaller in de zin dat Marie uit de huidgreep was geraakt maar dan twijfelde en zo spijtig genoeg terug in een houdgreep belande. Misschien kan u ondertussen voorspellen welke worp er nu aankomt, jawel, koshi guruma. Dit was niet in het voordeel van Marie. Haar vierde gevechtje begon goed met een wazari voor Marie met o soto gari. Toen sloeg haar tegenstander terug en behaalde zij ook een wazari. Met haar laatste krachten zette Marie een mooie koshi guruma in en haalde zo een wazari maar met de houdgreep waarmee ze volgde won ze het gevecht.

Nadat de scheidsrechters en coachen (Bram en Christophe) terug op krachten waren gekomen was het de beurt aan Maysa. Haar eerste gevechtje was helemaal niet slecht maar verloor toch door een koshi guruma gevolgd met een houdgreep. De coachen hadden alles goed geanalyseerd en gaven zo goed mogelijk tips voor het volgende gevechtje. Maysa volgde deze tips heel goed op maar het baatte niet, ze verloor. Haar laatste gevechtje leek dan af te stevenen op winst maar dat was buiten het feit gerekend dat de laatste tegenstander iemand van de judoclub Boom/Schelle was. Haar drie gevechtjes zijn op dezelfde manier gelopen, namelijk koshi guruma met huidgreep.

Het was een heel leerrijke dag voor iedereen en het lijkt erop dat deze judoka’s zeker nog mee wedstrijden gaan doen.