Verslag Jeugdtrofee Provincie Antwerpen te Oud Turnhout 28/01/2017

Podium Senne
Podium Bram

Op 28/01/2017 nam onze club deel aan de Jeugdtrofee van de Provincie Antwerpen te Oud Turnhout. Hieronder een uitgebreid verslag van onze judoka's.

Pieter Olyslaegers:

Pieter ging voor de eerste keer mee op competitie waar hij, in de categorie -34 kg, direct één plaats doorgeschoven werd. Na lang wachten mocht hij aantreden in zijn eerste gevecht. Pieter vocht dapper maar kreeg twee maal waza-ari tegen en verloor zijn eerste kamp. Hij mocht aantreden in de herkansing waar hij zijn wedstrijd goed begon. Met seoi nage scoorde hij een yuko en kwam op voorsprong. De tegenstander maakte gelijk waarna de tegenstander een klem aanzette . Dit is verboden in zijn leeftijdscategorie waardoor zijn tegenstander werd uitgesloten. Hierdoor kwam Pieter terecht in de kamp voor de bronze medaille. Pieter en zijn tegenstander waren aan elkaar gewaagd maar wanneer de tegenstander op Pieter zijn voet ging staan, kon Pieter zich niet recht houden en scoorde zijn tegenstander een ippon. Pieter haalde zo net geen brons maar heeft zeker zijn mannetje gestaan.

Jonas Janssens:

Jonas trad aan in de categorie -60 kg waar hij uitkwam tegen 8 andere judoka’s. Bij zijn eerste kamp geraakt hij halverwege in houdgreep, maar kan op 19 seconden zichzelf bevrijden. Net op tijd! Hiervoor kreeg zijn tegenstander een waza-ari. Jonas vecht dapper voort en kan bij een aanval van zijn tegenstander een overname inzetten. Jonas scoort ippon en wint zijn eerste kamp. De tweede kamp, de halve finale, begint vrijwel hetzelfde als zijn eerste. Jonas belandt in houdgreep en kan zichzelf niet binnen 20 seconden bevrijden. Zijn tegenstander krijgt ippon en Jonas verliest zijn tweede kamp. Jonas mag nog eenmaal aantreden om te kampen voor brons. In deze kamp krijgt Jonas een waza-ari en twee yuko’s tegen waarna zijn tegenstander nog een ippon scoort. Spijtig genoeg geen bronze medaille maar Jonas heeft laten zien dat hij wel thuis hoort in deze categorie.

Bram Janssens:

Bram kwam uit tegen 7 andere judoka’s in de categorie -73 kg. Bram start zijn eerste kamp goed wanneer hij na een worp direct kan volgen met een wurging. Ippon voor Bram en een plaats in de halve finale. Deze halve finale duurt al even kort als de eerste kamp. Bram scoort ippon met ko uchi gari. Hierdoor mocht hij aantreden in de kamp voor het goud. In deze finale kwam hij uit tegen iemand die zijn twee vorig wedstrijden vrijwel direct had gewonnen met ura nage. Bram wist wat hem te doen stond en begon goed aan zijn kamp. Hij liet niet over zich heen lopen en wist zijn tegenstander af te houden. Jammer genoeg moest Bram afkloppen nadat zijn tegenstander een klem aanzette. Bram verdient hierdoor terecht een zilveren medaille.

Senne van Camp:

Senne liet zichzelf wegen in de categorie tot 73 kg bij de judoka’s boven 21 jaar. Spijtig genoeg was er maar één andere tegenstander. Hierdoor moest Senne driemaal opnemen tegen dezelfde judoka in een ‘best of three’. In zijn eerste kamp kan Senne zich meten met zijn tegenstander maar loopt op een ippon door een perfect uitgevoerde uchi mate van zijn tegenstander. De tweede kamp is een uitputtingsslag waarbij Senne en zijn tegenstander meer dan 2 minuten en 30 seconden onafgebroken vechten. Afwisselend komen Senne en zijn tegenstander in en blijven overeind. Spijtig genoeg belandt Senne in een houdgreep en kan zichzelf niet bevrijden. Zijn tegenstander wint zo de tweede kamp. Senne heeft zich sterk verweerd en mag daarbij het zilver naar huis nemen.

Alle judoka’s die deze dag aangetreden zijn hebben het beste van zichzelf laten zien en hebben getoond dat zij judoka’s zijn die hun mannetje kunnen staan op de mat.

Proficiat aan iedereen!